ανακαίνιση κουζίνας

Ανακαίνιση Κουζίνας

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, το δωμάτιο με τα περισσότερα συναισθήματα. Εκεί συγκεντρώνεται η οικογένεια για τα γεύματα της ημέρας, εκεί ξεκινάει η μέρα με ένα καλοφτιαγμένο πρωινό, με σάντουιτς για το γραφείο ή το σχολείο ή απλά για έναν ζεστό γρήγορο καφέ. Πολλές φορές λειτουργεί σαν γραφείο των παιδιών ή και των μεγάλων, σαν χώρος υποδοχής για τους φίλους και για πολλές ακόμα χρήσεις που εξυπηρετούν τον κάθε ένοικο του σπιτιού.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να είναι ένας λειτουργικός, καθαρός, μοντέρνος χώρος προκειμένου να ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες σας αλλά και να δημιουργεί στους επισκέπτες σας ένα αίσθημα φιλοξενίας, άνεσης και ηρεμίας.
Η ολική ανακαίνιση κουζίνας θα δώσει στο σπίτι σας αέρα ανανέωσης και θα λύσει προβλήματα που την καθιστούσαν δυσλειτουργική. Επιπλέον, θα αυξήσει την αξία του σπιτιού και θα προσθέσει χρόνια ζωής στο χώρο.
Με τη βοήθεια και την πολυετή εμπειρία της Dynamic Home, ο στόχος σας να έχετε μια καλαίσθητη και συνάμα πρακτική κουζίνα θα γίνει πραγματικότητα.
Τι πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας πριν προχωρήσετε σε μία ανακαίνιση κουζίνας
Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση αλλαγής του χώρου, πρέπει να σκεφτείτε το παρόν αλλά και το μέλλον. Πώς είναι η ζωή σας τώρα και πώς ενδέχεται να είναι σε μερικά χρόνια, ακόμα και δεκαετίες. Εξάλλου, πρόκειται για μια επένδυση που, όπως όλες, θέλει στρατηγικό σχεδιασμό.
Οικογενειακός προγραμματισμός
Οι ανάγκες των ενοίκων του σπιτιού είναι πολύ βασικός παράγοντας. Αν υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν παιδιά και ηλικιωμένοι πρέπει ο χώρος να είναι έτσι σχεδιασμένος, για παράδειγμα τα ντουλάπια να μην είναι ψηλά, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους και να κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια.
Η καθημερινότητα στην κουζίνα
Οι δραστηριότητες της ημέρας καθορίζουν σημαντικά την διαμόρφωση της κουζίνας. Μπορεί να χρειάζεται ένα μεγάλο τραπέζι που θα λειτουργεί ως γραφείο. Για μια πολυμελή οικογένεια ή κάποιον που δοκιμάζει συνεχώς νέες συνταγές χρειάζεται ένας πάγκος ή νησίδα με μεγάλη επιφάνεια για να χωρούν άνετα τα σκεύη και να είναι προσβάσιμα στα παιδιά χωρίς το φόβο να χτυπήσουν.
Η συχνότητα χρήσης και ο απαιτούμενος χώρος
Άλλος ένας παράγοντας είναι οι διατροφικές συνήθειες. Αν μαγειρεύετε συχνά στην κουζίνα, χρειάζεστε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για τα ογκώδη σκεύη και εργαλεία μαγειρικής. Αν όχι, πρέπει να δείτε πώς θα εξοικονομήσετε χώρο για να κάθεστε πιο άνετα, να αξιοποιήσετε το χώρο είτε ως γραφείο είτε για να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας.
Προϋπολογισμός Ανακαίνισης Κουζίνας & Προτεραιότητες
Αφού πήρατε την απόφαση να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στο σπίτι σας, θα πρέπει να μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα. Όσο καλύτερα σχεδιάσετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας, τόσο μεγαλύτερη παράταση ζωής θα δώσετε στο χώρο. Οι αλλαγές σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να είναι ριζικές και ουσιαστικές. Θα ακούσετε συχνά ότι το αρχικό budget διαφέρει πολύ από το τελικό κόστος της ανακαίνισης κουζίνας. Με τη Dynamic Home έχετε τη δυνατότητα να σκεφτείτε την κουζίνα των ονείρων σας και να τη δείτε να παίρνει σάρκα και οστά, δημιουργώντας ένα πλάνο δόσεων με τις πιο συμφέρουσες λύσεις.

Ολική & Μερική Ανακαίνιση Κουζίνας – Τι μου ταιριάζει;

Ολική Ανακαίνιση Κουζίνας
Πρόκειται για ένα δωμάτιο που «κουράζεται» πολύ. Όχι μόνο χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας για διάφορους λόγους αλλά δέχεται και μεγάλη καταπόνηση. Ατμοί, θερμότητα, απορρυπαντικά, μυρωδιές, είναι λόγοι που κάνουν αναγκαία την ανακαίνιση της κουζίνας. Τα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά συστήματα θέλουν συντήρηση και ανάλογα με την ηλικία του σπιτιού πρέπει να ανανεώνονται ακόμα και με αποξήλωση. Οι τάσεις και οι ευκολίες στις ηλεκτρικές συσκευές αλλάζουν συνεχώς, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των μελών της οικογένειας και μειώνοντας κατά πολύ την δαπάνη ρεύματος.
Για ένα σπίτι με χρόνο ζωής πέρα των 25 ετών, οι βλάβες στην κουζίνα γίνονται όλο και πιο συχνές. Το κόστος για την επισκευή τους ξεχωριστά, πολλές φορές είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό μιας ανακαίνισης. Η Dynamic Home με την εμπιστοσύνη και την σιγουριά που εμπνέει λόγω της μακρόχρονης πορείας της, θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα πλάνο ανακαίνισης που θα κάνει το χώρο πιο βιώσιμο, πιο ασφαλή, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες σας και προσφέροντας μοντέρνες ιδέες για τη διακόσμηση.
Μερική Ανακαίνιση Κουζίνας
Αν ο προϋπολογισμός σας απέχει από το κόστος μιας ολοκληρωμένης ανακαίνισης, συζητήστε με τον εξειδικευμένο συνεργάτη της Dynamic Home τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε ο χώρος να είναι πιο καλαίσθητος και πιο λειτουργικός. Κάποιες βασικές αισθητικές αλλαγές είναι να αλλαχτεί η βρύση και ο νεροχύτης και να δώσετε εντελώς νέο ύφος στην κουζίνα σας. Επίσης καλή ιδέα είναι να βαφτούν οι τοίχοι, οι πόρτες της κουζίνας ή να αλλάξουν τα πόμολα στα ντουλάπια. Ο πάγκος και τα πλακάκια ανάμεσα στο νεροχύτη και τα ντουλάπια, γνωστά και ως πλάτη της κουζίνας, είναι εύκολο να αλλάξουν και αποτελούν βασικό στοιχείο στο ύφος του χώρου. Σκεφτείτε από έναν λευκό πάγκο με λευκά ή παλ πλακάκια να πάτε σε ένα total black στιλ! Για ακόμα πιο low budget αλλαγές μπορείτε να αντικαταστήσετε ό,τι ύφασμα υπάρχει στην κουζίνα όπως τραπεζομάντηλα, πετσέτες και κουρτίνες, ακόμη και να αλλάξετε ηλεκτρικές συσκευές.
Η μερική ανακαίνιση κουζίνας δίνει αέρα αλλαγής στο σπίτι χωρίς να εκτοξεύει τον προϋπολογισμό σας, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη αξία στο ακίνητο. Ειδικά αν το σπίτι τίθεται προς ενοικίαση, γίνεται αυτομάτως πιο ελκυστικό και αξιόπιστο.

Βήμα προς βήμα η Ολική Ανακαίνιση Κουζίνας

Επίσκεψη ειδικού στον χώρο σας
Προκειμένου να είναι επιτυχημένη η ανακαίνιση κουζίνας χρειάζεται να αναθέσετε τη δουλειά σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα σας κάνουν ολοκληρωμένες προτάσεις. Συχνά οι εργασίες που ξεκινούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες προκειμένου να μειώσουν το κόστος, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και προκαλούν μεγαλύτερες ζημιές. Έτσι λοιπόν η Dynamic Home σας δίνει την ευκαιρία να κλείσετε συνάντηση με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη για να δει το χώρο σας και να του εκφράσετε τις επιθυμίες σας ως προς τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Εκείνος θα κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις στο χώρο, θα προτείνει αλλαγές ή διορθώσεις στον αρχικό σας σχεδιασμό και στο τέλος θα γίνει η κοστολόγηση.
Εργασίες Ανακαίνισης Κουζίνας που αναλαμβάνουμε
Ηλεκτρολογικές εργασίες
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την τοποθέτηση νέας παροχής για συσκευές όπως ψυγείο, φούρνος, πλυντήριο πιάτων, απορροφητήρας. Επίσης, την αλλαγή, προμήθεια και τοποθέτηση πριζών και διακοπτών όπως και την τοποθέτηση φωτισμού είτε στο ταβάνι είτε στα ντουλάπια και όπου αλλού χρειάζεται. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές συνδέονται από εμάς.
Υδραυλικές εργασίες
Αν οι σωληνώσεις είναι παλιές, αναλαμβάνουμε την ολική τους αντικατάσταση όπως επίσης και αν θέλουν επιδιόρθωση ή διαμόρφωση σε περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε πλυντήριο πιάτων ή νέο νεροχύτη.
Ντουλάπια και συρτάρια
Οι ειδικοί μας σύμβουλοι θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τα ντουλάπια και τα συρτάρια που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας και θα εξοικονομήσουν τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε. Αν έχετε παιδιά στο σπίτι, άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο ή ηλικιωμένους, τα πολύ ψηλά ντουλάπια δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμα σε εκείνους. Η ποιότητα των υλικών είναι σημαντική για εμάς γιατί έτσι διασφαλίζεται η αντοχή τους. Οι τάσεις είναι αρκετές είτε επιλέξετε ντουλάπια χωρίς πόρτες, με αυτοματισμούς, με κρυφό φωτισμό και υλικά όπως λάκα, γυαλί ή βακελίτης.
Αλλαγή δαπέδου
Προτεραιότητα είναι να μην είναι ολισθηρό το πάτωμα, μιας και στην κουζίνα πέφτουν συχνά νερά κάτω, αλλά και να μπορεί να καθαριστεί εύκολα χωρίς να μένουν πάνω του λεκέδες. Από κεραμικά και πλαστικά πλακάκια μέχρι laminate, η εταιρεία μας θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και παραμέτρους για να κάνετε την καλύτερη επιλογή σε ένα τόσο σημαντικό στοιχείο της κουζίνας σας.
Πάγκος εργασίας και νησίδα
Όποιο από τα δύο στιλ επιλέξετε για την κουζίνα σας θα σας ενημερώσουμε διεξοδικά για τα υπέρ και τα κατά με γνώμονα την ευκολία σας. Όταν το επιτρέπει ο χώρος οι κλασικοί πάγκοι αντικαθίστανται με τη νησίδα, τη νεότερη τάση, που λύνει προβλήματα χώρου αφού λειτουργεί ταυτόχρονα ως πάγκος εργασίας, τραπεζαρία αλλά και χώρος αποθήκευσης. Αν αποφασίσετε τον κλασικό πάγκο, σας εγγυόμαστε την υψηλή ποιότητα και την αντοχή.
Αλλαγή στα χρώματα
Η Dynamic Home θα σας δώσει ιδέες για την τελική πινελιά στη νέα σας κουζίνα, που δεν είναι άλλη από τα χρώματα. Οι συνδυασμοί πρέπει να συμβαδίζουν με τη φωτεινότητα και το μέγεθος του χώρου αλλά και την επιλογή των υλικών που έχετε κάνει. Εκτός από τις total black και total white προτάσεις μπορείτε να κάνετε δέσετε αρμονικά τα ουδέτερα χρώματα στα ντουλάπια με έντονα χρώματα στις κουρτίνες ή τις καρέκλες.
Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας
Είναι από τα βασικά ερωτήματα που γίνονται πριν καν μπει το πρώτο εργαλείο στην κουζίνα για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το κόστος διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες με μερικούς από αυτούς να είναι:
Μέγεθος του χώρου: Ενώ πριν μερικά χρόνια η τάση ήταν ενιαίος χώρος κουζίνας σαλονιού, πλέον αυτό αλλάζει και αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν ξεχωριστούς χώρους. Αυτή η εργασία λοιπόν, κοστίζει περισσότερο από μια ανακαίνιση κουζίνας χωρίς να αλλάξει η διαρρύθμιση του σπιτιού. Το μέγεθος λοιπόν της κουζίνας και το εύρος των τετραγωνικών που θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση κανονίζει το κόστος των υλικών, την ποσότητα και τον χρόνο που απαιτείται για να γίνουν οι εργασίες.
Παλαιότητα: Οι εργασίες συντήρησης διαφέρουν από την αντικατάσταση, κάτι που συμβαίνει κυρίως σε παλιά σπίτια ή με ανεπανόρθωτες βλάβες. Επίσης για να τοποθετηθεί ένα νέο σύστημα όπως ένας νεροχύτης, ίσως να πρέπει να αλλάξουν οι παλιές σωληνώσεις στα υδραυλικά, κάτι που ανεβάζει το κόστος.
Έπιπλα κουζίνας: Τα ντουλάπια, οι πάγκοι, οι νησίδες μαζί με τα σύγχρονους εξοπλισμούς τους αλλά και τα υλικά που θα επιλέξετε είναι βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του κόστους.
Η πάγια πολιτική κοστολόγησης της Dynamic Home είναι η ανάληψη μεγάλου όγκου εργασιών με χαμηλότερο ποσοστό κέρδους. Όταν κάνουμε πολλές παραγγελίες στους προμηθευτές μας, διεκδικούμε καλύτερες τιμές και έτσι διασφαλίζουμε για εσάς τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.
Οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχουμε δημιουργούν ένα αποτέλεσμα με χαρακτηριστικά του την αρτιότητα, την αντοχή αλλά και την λειτουργικότητα.
Ευκολίες Πληρωμής
Η σχέση με τους πελάτες μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Σκοπός μας είναι να αναλάβουμε να φτιάξουμε την κουζίνα των ονείρων σας παρέχοντας άψογο αποτέλεσμα χωρίς να σας δημιουργεί πρόβλημα το κόστος. Η Dynamic Home σας παρέχει την δυνατότητα να αποπληρώσετε μέρος από την ανακαίνιση κουζίνας με δόσεις. Αν το ποσό που διαθέτετε είναι μικρότερο από το τελικό κόστος, οι σύμβουλοι της εταιρείας μας θα σας προτείνουν ένα οικονομικό πλάνο διευκόλυνσης ώστε να αποπληρώσετε τις απαραίτητες εργασίες.
Πραγματοποίηση Ανακαίνισης – Έναρξη Εργασιών
Ο χρόνος και ο χώρος έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Αφού συμφωνηθούν με κάθε λεπτομέρεια τα σχέδια, τα είδη, τα υλικά, το τελικό κόστος και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η ανακαίνιση της κουζίνας σας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Προγραμματίζουμε από κοινού τις ώρες διεξαγωγής των εργασιών με στόχο να δημιουργήσουμε όσο δυνατόν λιγότερη αναστάτωση σε εσάς και τους γείτονές σας και σεβόμενοι τις ώρες κοινής ησυχίας.
Η σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών γίνεται από εμάς στο τέλος των εργασιών ώστε να έχετε ακόμα πιο άρτιο αποτέλεσμα.
Οι λόγοι για να μας εμπιστευτείτε είναι πολλοί
Οι αξίες μας είναι αυτές που μας βοηθούν να προοδεύουμε και να πετυχαίνουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους:

  • Επιλέγουμε την ομάδα μας με κριτήριο την ευσυνειδησία, την εμπειρία και την συνέπεια, που είναι και χαρακτηριστικά της Dynamic Home συνολικότερα.
  • Οι πελάτες μας είναι ο καθρέφτης μας. Η ικανοποίησή τους από τη δουλειά μας είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς.
  • Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των έργων από τους πελάτες μας. Δεν μένουμε αδιάφοροι στις οικονομικές δυσκολίες και βρίσκουμε ευέλικτες λύσεις με δόσεις είτε μέσω τράπεζας είτε εκτός.
  • Τα υλικά μας είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα. Προτείνουμε και χρησιμοποιούμε στις εργασίες μας μόνο όσα πληρούν τα δικά μας κριτήρια στο έπακρο.
  • Οι υπηρεσίες και οι προτάσεις μας καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη σας στην ανακαίνιση του χώρου σας.
  • Διατηρούμε άριστες σχέσεις με τους προμηθευτές μας ώστε να πετυχαίνουμε ακόμα καλύτερες τιμές για εσάς.
  • Ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες τεχνικές και τάσεις με σκοπό να γίνει πιο ευέλικτη η πρόταση που σας κάνουμε και να είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας.

Τα Έργα μιλούν πιο δυνατά
Τα έργα μας για ανακαίνιση μπάνιου η ανακαίνιση σπιτιού δεν κλείνονται σε αυστηρά πακέτα αλλά αγκαλιάζουν τις επιθυμίες και τα όνειρά σας για τον προσωπικό σας χώρο. Κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε έχει διαφορετικό αποτέλεσμα γιατί ξεκινάει από εσάς. Εμείς βάζουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία για να προσθέσουμε λειτουργικότητα και αισθητική στο σπίτι σας. Η φιλική προσέγγιση των συμβούλων της Dynamic Home θα σας φέρει πιο κοντά στο να κάνετε το χώρο σας πιο άνετο, δημιουργικό και φιλόξενο.

Ζητήστε προσφορά

5/5 (5 Reviews)